logo mare

Shakira FAO 330

Contact rapid

0758 295 904

Program

Luni - Vineri: 08 - 17

Descriere

Seminte hibrizi de porumb Shakira FAO 330

Seminte hibrizi de porumb Shakira FAO 330, cu perioada de coacere în prima treime a grupei de precocitate timpurie. Siguranţă foarte bună de producţie,  productivitate foarte bună. Siguranţă de rentabilitate excepțională.
Un hibrid cu o dezvoltare iniţială excelentă. Pierderea rapidă a apei din bob îl recomandă pentru proiectarea recoltării timpurii. Astfel după el se poate semăna în siguranţă orice cereale de toamnă. La sfârşitul perioadei de coacere a grupei, dispune de o productivitate bună şi o toleranţă marcantă la secetă. Unul dintre cele mai sigure hibride ale noastre.

Adaptabilitate

Ultimii ani au fost foarte diferiţi unul față de celălalt, dar Shakira a dat un randament bun atât în anii secetoşi cât şi în anii umezi, astfel putem constata faptul că siguranţa hibridului Shakira este foarte bună. În anul 2012, la mulţi producători – datorită înfloririi timpurii – a evitat problemele de fertilizare şi a întrecut concurenţi importanţi.  În 2013 şi în 2014 în experimentările noastre pe parcele mici a obţinut rezultate frumoase, cu o productivitate uşor peste medie şi în acelaşi timp cu un conţinut de apă puţin sub medie.

Datorită pierderii timpurii şi rapide a apei din bob, în 2015 în multe locuri agricultorii au reuşit să recolteze înaintea ploilor de toamnă. Are o tulpină puternică şi masivă. Are o înălţime mijlocie, cu frunze late şi un aspect plăcut. Are ştiuleţii alungiţi, care în general au 16 rânduri. Rezistenţa la mucegai este bună, unul dintre cele mai bune pe piaţa din Ungaria. Această calitate în 2014 a avut prilejul de a dovedi în locuri unde cumpărătorii au critizat și de hibrizi cu renume. Este potrivit și pentru semănarea târzie.

Reacţia soiului la numărul de plante este plastică, densitatea poate crește cu ușurință, iar în cazul numărului redus de plante se compensează bine. Raportul de preţ-calitate a seminţei este bun. Greutatea la hectolitru: 77-79 kg (la conţinut de umiditate de 13,5%).

Numărul de plante recomandat: în funcție de regiune: 60.000-70.000/ha.

Fisa de sigurata