logo mare

Isztria FAO 420

Contact rapid

0758 295 904

Program

Luni - Vineri: 08 - 17

Descriere

Seminţe hibrizi de porumb Isztria FAO 420 boabe/siloz

Seminţe hibrizi de porumb Isztria FAO 420 boabe/siloz, hibrid nou cu randament excepțional.

Planta înaltă, cu aspect plăcut, și foliaj bogat. Excelează prin randamentul ridicat de producție și rezistența bună a tulpinei. Are știulete mare, ușor conic, cu 16-18 rânduri. Pe cocean se află boabe de bună calitate, „adânci”, cu adevărat dentate.

Există posibilitate de semănare foarte timpurie. Datorită rădăcinilor adânci și tulpinei ferme, se poate cultiva eficient chiar și pe terenuri mai slabe și cu valoare pH mai scăzută. Pe lângă condiții de cultivare intensive are o producție de boabe excelentă.

La experimentele noastre pe mici parcele și cele de prezentare, acest hibrid, în medie a atins cea mai mare producție în anul 2014 și 2015, în mai multe locuri atingând producții peste 11 t/ha în 2015. Se recomandă în primul rând pentru boabe, dar – datorită potențialului de producție, foliajului dens, tulpinei groase și calității boabelor – se recomandă și pentru siloz.

Tulpina și frunzele își păstrează culoarea verde și maturitatea de siloz pentru timp îndelungat. Prezintă o toleranță foarte bună la cele mai des întâlnite boli și dăunători. Pentru recoltarea de boabe, cu știuleți sau pentru siloz poate fi recoltat pe întregul teritoriu al țării.

La densitate mai scăzută de plante apar mai des știuleți dubli. Densitate recomandată a plantelor: pentru boabe 60 000 – 70 000 plante/ha, pentru siloz 70.000 – 90.000 plante/ha.

Fisa de sigurata