logo mare

Eric FAO 340

Contact rapid

0758 295 904

Program

Luni - Vineri: 08 - 17

Descriere

Seminţe hibrizi de porumb Eric FAO 340

Seminţe hibrizi de porumb Eric FAO 340. Coacere în prima treime a grupei de precocitate timpurie. Hibrid cu o productivitate sigură în orice regiune a ţării.

Acumulare rapidă a substanței uscate, pierdere rapidă a apei din bob. Se poate semăna înainte de orzul şi grâul de toamnă. Capacitatea de producție şi calitatea de pierdere a apei le-a dovedit deja în anii anteriori, iar datorită acestui fapt devine din ce în ce mai favorizat printre cei care aleg soiurile de porumb timpurii. Este un hibrid cu o dezvoltare iniţială intensivă. Datorită înfloririi timpurii, de obicei reuşeşte să evite cele mai mari secete. Este un hibrid de tip generativ: în ciuda greutății reduse a tulpinii, ştiuleţii se dezvoltă mari. Posedă o capacitate de producție de încredere şi o bună toleranță la condiții de secetă. Conform experienţei producătorilor, scoate maximum ce se poate din solurile slabe, fiind mai tolerant față de aceste soluri decât majoritatea hibrizilor concurenți. Produce ştiuleţi frumoşi, de aceeași mărime, cu producție de boabe până la capăt, la o înălţime aproape egală.

Capacitatea de rezistenţă la mucegaiul Aspergillus Flavus este bună, lucru ce a fost dovedit în 2014. În condiţii intensive şi cu număr de tulpini scăzut este predispus la producerea de doi ştiuleţi. Rezultatele sale din 2014 şi 2015 au fost bune mai ales în categoria de pierdere rapidă a apei, dar cea mai mare producţie a noastră în anul 2014 –16,2 t/ha la Somogyszil – a fost atinsă de Eric. În 2015 nici la recolta târzie din cauza precipitaţiilor ridicate de toamnă nu s-a constatat reumezire accentuată. Greutatea la hectolitru: 77-79 kg (la conţinut de umiditate de 13,5%).

Numărul de plante recomandat: în funcție de locul de producție: 60.000-70.000 plante/ha.

Fisa de sigurata