logo mare

Grâu Gordius

Contact rapid

0758 295 904

Program

Luni - Vineri: 08 - 17

Descriere

Seminte de grâu Gordius

Seminte de grâu Gordius, soi de grâu aristat cu conţinut bun de gluten, capacitate bună de producţie, rezistent şi rezistenţă mare la secetă.

Este un grâu aristat care în majoritatea anilor dă producții de bună calitate. Prezintă o rezistenţă extraordinară faţă de toate bolile, chiar şi împotriva celor mai periculoase boli de rugină. Este un soi de tip austriac: capacitate de înfrățire medie, însă este mare, productivă, cu spice în formă de prismă. Dezvoltarea iniţială este lentă, însă în a doua parte a perioadei de vegetaţie prezintă o dezvoltare intensivă. Tulpina înaltă este puțin predispusă la îndoire, de aceea se recomandă aplicarea fortificatoarelor de tulpină, mai ales atunci când am semănat cu un număr mare de germeni sau dacă primăvara a început să se dezvolte foarte intens.

Se recomandă semănarea la începutul perioadei de semănare. Rezistenţa la ger este medie. În locuri cu un sol de o calitate medie, producţia lui va fi tot medie. Mai ales în zonele sau solurile contaminate cu boli sau secetoase dă un randament bun, produce mai mult decât celelalte soiuri. Seminţele sunt tari, are un conţinut mare de proteină 13-14% şi gluten 30-34%. Calitatea de panificație este A2-B1, valoarea W 235-355, valoarea P/L este de 0,5-1,2, cifra de cădere este de 340-410. Calitatea de moară îl păstrează foarte stabil. Norma de semănat propusă: 440-500 germeni/m2 (MMB 41-43 g).

Fisa de sigurata