logo mare

Conditor Semi tardiv

Contact rapid

0758 295 904

Program

Luni - Vineri: 08 - 17

Descriere

Seminte de grau Conditor Semi tardiv furaje / biscuiţi

Seminte de grau Conditor Semi tardiv furaje / biscuiţi: soi de grâu aristat cu o capacitate de producție excelentă şi acomodare bună. Capacitate bună de înfrățire, voluminos, produce spice mari si medii, de tip francez, un soi din Bazinul Carpatic. Cea mai mare producţie a atins într-un experiment pe parcele mici din Cehia 14,2 t/ha. Este foarte potrivit pentru cultivări intensive. Are o rezistenţă bună faţă de orice boală (făinare, rugini, pătări ale frunzelor).

În cazul cultivării intensive se poate calcula cu un singur tratament antifungic, dar la cultivare ecologică se dezvoltă chiar și fără tratamente de protecție a plantelor. În orice condiţii este unul dintre grâurile de toamnă cu cea mai mare productivitate. Înălţimea este de aproximativ 90-105 cm, tulpina nu va ceda. Este rezistent la condiţiile de iarnă. Se poate semăna devreme. La semănarea târzie reacţionează prin reducerea productivităţii. Datorită calităţii sale este ideal pentru producerea biscuiţilor sau a furajelor. Bobul moale are o greutate de 77-79 kg/hl. Conţinutul de gluten este în general de 22-28%, clasificarea de panificație este C1-C2, valoarea W 70-100, valoarea P/L 0,3-0,4.

Dacă doriți să cultivați acest soi pentru biscuiţi, aplicați o singură dată o cantitate suficientă de îngrăşământ artificial la început, iar dacă doriți să îl cultivați pentru furaj, recomandăm tratament împărţit. Norma de semănat propusă: 450-480 germeni/m2 (MMB 43-45 g).

Fisa de sigurata