FitoHorm

BySC Gabo Spic SRL

FitoHorm

Societatea FITOHORM KFT. (S.R.L.), bazându-se pe experimentele de licențiere efectuate în urmă cu 38 ani, respectiv având în vedere experiențele practice din ultimii 38 ani, este devotat al îngrășămintelor foliare cu compoziția de soluții adevărate chelatizate.

Prin utilizarea îngrășămintelor foliare cu microelemente chelatizate, elementele nutritive se pot aplica mai uniform, substanțele asigură în sine o fixare corespunzătoare, de aceea și asimilarea acestora este mai favorabilă, întrucât aceste substanțe pătrund mai ușor și mai rapid prin cuticula ceroasă a frunzelor.

Datorită dezvoltării rapide a plantelor, acestea necesită o cantitate mai ridicată de nutrienți, care de multe ori depășește capacitatea de asimilare a nutrienților prin rădăcini. În cazul în care starea soiului este nefavorabilă (sol compact, uscat, cu nămol, etc.), respectiv datorită condițiilor meteorologice extreme (secetă, temperaturi prea scăzute, pierderi prin spălarea solului, etc), absorbția nutrienților este îngreunată. În aceste cazuri, aplicarea corespunzătoare a îngrășămintelor foliare, constituie un ajutor semnificativ pentru plante, fiindcă elementele nutritive necesare se pot aplica într-un mod rapid, bine țintit. Cele mai eficiente asemenea produse sunt acele substanțe care conțin chelatoare. Îngrășămintele foliare chelatizate sunt aplicate în mare măsură pentru îmbunătățirea nivelului de nutrienți din plantele cu deficiență de microelemente.

Substanțele chelatizate se pot păstra sub forma de soluție pentru o perioadă mult mai lungă fără pericolul de separație, iar aplicarea concomitentă cu substanțele de protecție a plantelor este mult mai puțin problematică.

În anul 2018 GABO SPIC SRL. a încheiat un contract de exclusivitate cu FITOHORM KFT (S.r.l.) în ceea ce privește teritoriul României. Ca urmare, produsele din gama FitoHorm pot fi achiziționate în mod exclusiv de la societatea GABO SPIC.

       Fertilizarea foliară este metoda prin care se corectează cel mai rapid o deficienţă de nutriţie. Odată cu nutriţia suplimentară extraradiculară se pot face şi unele tratamente de control a agenţilor patogeni şi dăunătorilor, ca de exemplu stropirea contra manei, musculiţei albe, etc;

 

        Metoda nutriţiei suplimentare extraradiculare prezintă importanţă pentru culturile de pe solurile reci, din zonele nordice, unde asimilarea azotului şi fosforului prin rădăcini este mult stanjenită.

 

          Fertilizarea foliara nu este o moda trecatoare si nici un lux, fertilizare foliara este parte integranta a managementului culturii.

 

            Fertilizarea foliară a culturilor agricole     – grâu, porumb, rapiță sau floarea-soarelui –     nu mai reprezintă de ani buni o noutate în agricultura românească. Fermierii care le-au încercat o dată aplică acum îngrășăminte foliare an de an și spun că investiția este aducătoare de profit.

 

 

About the author

SC Gabo Spic SRL administrator