Orz KH Tas

BySC Gabo Spic SRL

Orz KH Tas

Orz timpuriu furajer

Categorie: Etichetă:

Descriere

Seminte de orz KH Tas timpuriu furajer

Seminte de orz KH Tas timpuriu furajer, soi de orz modern cu şase rânduri cu capacitate de infrățire excelentă şi productivitate foarte bună.

În experimentele de calificare în grupa sa de coacere a atins cea mai mare producţie, dând un plus de 7% faţă de standarde. Nu degeaba este cel mai renumit soi de orz din Ungaria pentru că în fiecare an producţia este printre primele de pe piaţă, indiferent de condiţii.

Tulpina este masivă, spicul este destins, se ridică pe jumătate. Masa a o mie de boabe este relativ mică, dar numărul seminţelor pe spic este ridicată. Capacitatea de înfrățire este excelentă. Dacă înfrățirea este bună, lungimea spicului va scade. Rezistenţa la ger este una dintre cele mai bune. Capacitatea de acomodare şi rezistenţa la secetă sunt excelente.

În fiecare an producţia este cea mai bună dintre spicoase din tot Bazinul Carpatic. În experimentele de calificare din România, la Arad a reușit să producă 9,38 t/ha. A dat astfel cu 44% mai mult decât celelalte soiuri din categorie.

Se cultivă cu succes şi în Cehia. Între 2012 şi 2015 a dat peste 8 t/ha în condiţii de producţie pe suprafeţe mari. Este sensibil peste medie la helminthosporium, din această cauză în anii secetoşi trebuie luată în considerare o protecţie mai severă, ceea ce va duce la o producție mai mare. Greutatea la hectolitru este 65-67 kg, destul de ridicată. Norma de semănat propusă: 450-550 germeni/m.p. (MMB 40-44 g).

About the author

SC Gabo Spic SRL administrator

Leave a Reply