Mazăre NANY

BySC Gabo Spic SRL

Mazăre NANY

Seminţe de mazăre furajeră de toamnă NANY

Categorie: Etichetă:

Descriere

Seminţe de mazăre furajeră de toamnă NANY

Seminţe de mazăre furajeră de toamnă NANY, certificată în Ungaria în anul 1994.

Tulpina are o înălțime de 170-200cm, frunza are culoarea verde închis spre cenușiu. Produce flori de culoare mov, păstăi de culoare maroniu, iar boabele sunt sferice de culoare maronie. Păstăile pot produce 7-8 boabe.

Caracteristici economice:
Pentru furaj, verde sau uscată. Semănatul se face în amestec cu cereale (grîu, orz) sau plante din familia leguminoase. Recoltarea optimă este în timpul înfloririi, când cantitatea mare de masă verde este concomitentă cu calitatată ridicat a proteinei. Fânul sau silozul provenit din masa vrede este folosit la hrănirea vacilor de lapte și a ovinelor, boabele de mazăre sunt folosite în amestecurile de furaje ale păsărilor ouătoare.
Depozitarea se face sub formă de siloz și fân, care asigură hrana pentru ovine și bovine, iar substanța uscată asigură hrana pentru păsări și porcine.

Recomandări de producție:
Semănatul se efectuează între 15 octombrie -15 martie. Se acomodează foarte bine cu alte culturi, rezistența la îngheț este foarte bună. La maturitate, din cauza greutății semințelor planta se înclină, dar recoltarea se poate realiza optim cu folosirea mașinilor de recoltat.

About the author

SC Gabo Spic SRL administrator