Babona semi tardiv

BySC Gabo Spic SRL

Babona semi tardiv

Seminte de grau

Categorie: Etichetă:

Descriere

Seminţe de grâu semi tardiv pentru morărit Babona

Seminţe de grâu semi tardiv pentru morărit Babona. Grâu nearistat pentru panificație, cu capacitate de producție excelentă şi cu un randament foarte echilibrat.

Are un aspect plăcut, cu capacitate de înfrățire medie, cu o înălţime de 90-100 cm. Rigiditatea tulpinei este peste medie. În experimentările efectuate de către Asociația Cerealelor și Asociația Semințelor, atât în 2011 cât şi în 2012 a terminat pe locul 2. Doar un hibrid de grâu cu un conţinut intern slab a reuşit să aibă o producţie mai bună. Astfel a devenit specia de grâu cu cea mai mare capacitate de producţie.

Dovada siguranţei incredibile este faptul că şi în al treilea an, în 2013 a fost specia de grâu cu cea mai mare capacitate de producţie, respectiv grâul de calitate de moară cu cea mai mare capacitate de producţie. În 2014 a terminat „doar” pe locul 5 dar în faţa grâului de care a fost întrecut anii precedenți.

Însă fiecare soi de grâu care a dat o producţie mai mare a avut un rezultat mai slab decât Babona într-unul sau în mai mulți parametri de calitate.

Seminţe de grâu semi tardiv pentru morărit Babona

În experimentele AGROMAG pe parcele mici a avut un rezultat de 11,5 t/ha (Iregszemcse) şi media a şase locuri de 9,08 t/ha cu care a reuşit să termine pe primul loc. Cel mai slab standard de concurenţă la Iragszemcse a dat 1,3 t/ha, media a şase locuri a produs 3,51 t/ha. În 2015 iar a devenit cel mai bun producător de grâu de calitate în experimentele efectuate de Asociația Cerealelor și Asociația Semințelor.

Dintre toate soiurile care au o productivitate de peste 9,0 t/ha, este singurul care a dat un procent de gluten de peste 30%. Cea mai bună producţie a reuşit la Iregszemcse cu 12,02 t/ha şi cea mai bună calitate a reuşit să se producă la Székkutas cu un procent de gluten de 35,2%. Pe lângă productivitatea mare, posedă şi o calitate medie de moară. În cadrul experimentelor Asociației Cerealelor și Asociației Semințelor, procentele de gluten arată astfel: în 2011 28,8%, 2012 31,5%, 2013 32,8%, 2014 30,8%, 2015 30,4%.

Valoarea farinografică este ridicată, între 75-85, de obicei A2, deci o calitate de îmbunătăţire. Au fost locuri unde a reuşit să atingă valoarea de 100. Valoarea alveografică W 210-290, valoarea P/L 0,5-0,75 care corespunde cerinţelor internaţionale. Indicele de deformare a glutenului este bună, numărul de cădere este de 320-380.

Predispoziţie peste medie la făinare. Predispoziţie medie la pătarea galbenă a frunzelor. Rezistent aproape în totalitate la cele mai periculoase boli, rugina galbenă şi brumă. Rezistenţa la fuzarioză este peste medie. Babona este cereala care are o productivitate mare. Norma de semănat propusă: 500-550 germeni/m2 (MMB 39-41 g).

About the author

SC Gabo Spic SRL administrator

Leave a Reply