FitoHorm Soia

BySC Gabo Spic SRL

FitoHorm Soia

Descriere

ÎNGRĂȘĂMÂNT FOLIAR PENTRU SOIA

( Fe 4g/l, Mn 5g/l, Cu 5g/l, Zn 15g/l, B 5g/l, Mo 3g/l)

 

Acest produs conține microelementele necesare dezvoltării culturilor de soia, mazăre, fasole. În cazul culturilor de soia și mazăre, trebuie să acordăm atenție sporită aportului de P, K, Mg, S și microelemente. Nivelul prea ridicat al aportului de azot poate reduce producția de nodozități ale bacteriilor simbiotice.

Este important suplimentarea Azotului în faza inițială, până când relația simbiotică nu funcționează. Lipsa de molibden, fixarea insuficientă de azot de către bacteriile de nodozități, și simptomele deficienței de azot cauzate de aceasta, în multe cazuri ascund toate celelalte simptome cauzate de lipsa de Mo.

Mai rar, se pot întâlni simptome precum creștere mai slabă, căderea precoce a polenului, producția scăzută de boabe, și uscarea diferitelor părți ale plantei.

Sugestie de utilizare:
2-3 litri/ha

 

La plantele leguminoase, fixarea insuficientă de azot și simptomele deficiențelor de azot datorată acestui fapt sunt cauzate de lipsa de molibden. Lipsa de molibden poate cauza o creștere insuficientă, pierdere precoce de polen, și așadar o producție scăzută de boabe. Frunzele au o culoare de verde deschis, caracteristic lipsei de azot.
În cazul cruciferelor, lipsa de molibden cauzează deformări ale frunzeor și florilor.

AVANTAJELE UTILIZĂRII:

  • Conține elemente esențiale relației de simbioză dintre bacteriile de nodozități

și plantele leguminoase,

  • Asigură aportul de nutrienți necesar pentru dezvoltarea sistemului puternic de

răsaduri,

  • Prin aplicarea concomitentă cu soluții UAN se obține o eficiență excelentă.

 

Depozitare: Poate fi păstrat pentru perioadă nedeterminată în ambalaj original, închis, izolat de alimente, băuturi, furaje, uscat, acoperit, răcoros – dar fără îngheț –

Atenție!
Și în cazul fertilizării foliare, trebuie respectate regulile de bază cu privire la  tratarea plantelor prin pulverizare.

Cu muncă precaută, se va evita scurgerea, picurarea produsului, se va evita contactul substanței concentrate cu ochii, cu pielea, și posibila ingestie.

În cazul contactului cu ochii sau cu pielea, spălați cu abundență zona afectată!
A se evita infiltrarea produsului sau ambalajului în râuri, lacuri sau rezervoare de apă.   

About the author

SC Gabo Spic SRL administrator